IBK Lockerud Mariestad

Seger i hemmapremiären

Äntigen hemmapremiär i Ängshallen för Kinnas äldsta flicklag.
5-4 (2-2, 2-1, 1-1)

Tjejerna hade få supportrar med sig i seriepremiären mot Lidköping förra helgen. Enligt rapporterna spelade Kinna bättre ju längre matchen led, men förlorade med uddamålet 1-2.

Hemmapremiären bjuder på tuffast möjliga motstånd då förra årets seriesegrare Lockerud kommer på besök. I år har Kinna ett samarbete med IBK Tygriket 99, vilket gör att våra tjejer stöttar upp deras damlag vid behov och deras 02:or stöttar upp Kinna när det behövs. Roligt att se Moa och Alva i de röda tröjorna idag!

Målvakt: Ella
Backar: Linette, Stina, Märta, Alva, Elin A, Ellen
Centers: Frida, Emma
Anfallare: Malva, Maria, Isabelle, Maja, Moa, Elin D

Period 1
Kinna försöker idag spela med hög press på Lockeruds backar och lyckades bitivs bra med det idag i matchen då tjejerna vann boll vid flera tillfällen samt tvingade fram felpassningar. Ibland blev det dock lite halvdant och Lockerud kunde enkelt och behärskat spela runt bollen.

Lockerud kan ställa om snabbt efter Kinnas första anfalll och Ella i mål behövde vara vaken från allra första stund! Lockerud får i andra minuten ett frislag nära mål som Ella räddar.

Malva har bra fart i första perioden och skapar flera lägen i sina byten. I tredje minuten hittar hon Emma som avlossar skott som målvakten räddar. Malva fortsätter anfallet och Moa får också skottläge. Skottet går nära stolpen och Lockeruds målvakt får sträcka ut benet ordentlgit för att bollen inte ska gå i mål!

I sjätte minuten får Kinna ett frislag där Elin A avlossar skott tätt utanför.

I sjunde minuten kan Lockerud bryta ett av Kinnas uppspel och placera in bollen snyggt uppe i krysset - 0-1. De utökar sin ledning till 0-2 i nionde minuten efter en snabb omställning. Ella räddar första skottet men Lockerud får in returen i mål. Nu är det lätt som supporter och tro att matchen redan rinner Kinna ur händerna.....

Maja kämpar dock vidare, kan hålla i boll och skjuta. Alva hittar Frida som också kommer till skottläge. Kinna fortsätter anfalla och kan reducerar till 1-2 i tionde minuten då Frida hittar en fristående Maria vid bortre stolpen.

Kinna lyckas i de sista sekunderna reducera till 2-2! Tjejerna får ett frislag och Stina kan trycka in reduceringen efter pass av Ellen. Bra av Stina att behålla lugnet trots att alla skriker att hon ska skjuta - tiden är snart ute!

En period där båda lagen emellanåt spelar bra innebandy men också slarvigt emellanåt med en del felpassningar där motståndarna kan bryta boll och ställa om. Tränarna i Kinna efterlyser att tjejerna ska gå in mer kropp och inte bara "peta" med klubban.

Period 2
Lockerud får ett frislag direkt i andra perioden och det blir rörigt framför Ellas mål. Kinna vet att Lockerud har ett bra passningsspel när de får tid på sig så det gäller att inte slappna av utan fortsätta jobba hela matchen.

Kinna arbetar sig in i andra perioden och kan i fjärde minuten ta ledningen för första gången i matchen med 3-2. Elin Durling!

Lockerud arbetar på för att hitta utrymme för sina löpningar och passningsspel - Ängshallen är ganska liten, så om man blir alltför stillastående är det lätt att bli bortmarkerad. Lockerud kvitterar till 3-3 i sjunde minuten. De vill ha in bollen framför mål och denna gång tappar Kinna markeringen på en spelare som kan trycka in kvitteringen. Kinna tappar i intensitet vissa stunder och det har man inte råd med.

I åttonde minuten träffar Elin D målramen! Malva arbetar oförtrutet vidare och kan i samarbete med Moa skapa lägen. Efter det blir det en period med stiltje i Kinas spel innan tjejerna kan komma upp i intensitet igen.

Stolpen räddar Kinna från ett nytt underläge när Lockerud får ett frislag nära mål i sextonde minuten.

Kinna har en bra period i slutet på andra perioden där flera av tjejerna får skottlägen. Till slut kan Malva sätta press på en av Lockeruds backar, vinna boll och hitta Moa som återigen skjuter Kinna till ledning med 4-3.

Period 3
Lockerud rivstartar den tredje perioden och kan kvittera till 4-4 efter bara några sekunder! Kinna har inte råd att slappna av och ge Lockerud utrymme - det utnyttjar de på en gång!

Kinna får ett frislag i fjärde minuten och Frida kan avlossa skott och återigen ge Kinna ledningen - nu med 5-4. Frida blir lite senare utvisad och Kinna får arbeta hårt för att döda tiden. Elin D lyckas bra med det genom att hålla bollen på motståndarnas planhalva.

Efter utvisningen blev spelet lite stirrigt ett tag och Kinna var över hela planen så att säga. Nu gäller det att hitta tillbaka till lugnet och spelet igen.

Linette hittar Isabelle vid den bortre ytan i nionde minuten men tyvärr får hon ingen riktigt träff på bollen. Frida säter fart och försöker med samma manöver, men det vill sig inte riktigt. Lockerud fortsätter få in bollen framför Kinnas mål och tjejerna behöver vara vakna, täcka skott och bryta bollbanan.

De sista minuterna blir spännande när Lockerud trycker på för en kvittering, men Kinna håller tätt perioden ut och vinner matchen med 5-4.